Almen praktiserende naturmediciner, Ergo- & Kraniosakral-terapeut

Med mere end tyve års erfaring som Ergoterapeut kombineret med min uddannelse som Heilpraktiker og kraniosakralterapeut har jeg et meget solidt fundament og viden indenfor kroppens funktioner, regeneration og genopbygning – som helt naturligt sker hvis kroppen får de rigtige muligheder.

Det kan lyde som ord fra byggesektoren, men principielt er kroppen jo også vores vigtigste bygningsværk. Hvis ikke vores fundament står lige, bliver hele byggeriet skævt og har derved nemmere ved at vælte. Det kan både være fysisk og psykisk, hvoraf intet kan stå alene. Vi hænger sammen som mennesker med alle dele, der skal fungere i godt samspil. Hvis ikke vi engang imellem bruger lidt tid på vedligehold af bygningen, bliver funktionen også derefter.

Behandlinger

Jeg tilbyder flere forskellige behandlinger, bl.a.:
 • Heilpraktik
 • Kraniosakralterapi
 • Ergoterapi
 • Organmassage
 • Healing
 • Naturmedicinsk vejledning

Ergoterapi

Ergoterapi bliver ofte associeret med ergonomi. Ergonomi er også en væsentlig del af ergoterapeutens virke, men det er mestring af den daglige livsførelse der er det primære.

At vi som mennesker kan fungere og tage vare på os selv og dem vi har ansvaret for, med livskvalitet og glæde. Det kan være de små ting der gør forskellen og giver dig smertefriheden, lysten og glæden tilbage.

Genoptræning efter et brud på håndleddet, en finger eller underarm er enormt vigtigt i forhold til vores daglige livsførelse. Jeg arbejder med dig, ud fra dine forudsætninger, dine interesser og din hverdag og forsøger at inddrage så mange elementer fra din hverdag i genoptræningen som muligt.

En ansigtsparese er meget invaliderende for den enkelte og giver både ansigtsmotoriske udfordringer, mimik-udfordringer og dermed også store sociale udfordringer. Det er et stort knæk på selvtilliden at vi ikke ser os selv som den samme person i spejlet, som vi inderst inde husker og er. Det er min opgave at hjælpe dig med at genvinde mimik, motorik og selvtillid, og det kan helt ærligt tage lang tid. Daglige øvelser, flere gange dagligt, intensiv træning og hjælpende facilitering med ergoterapeutiske og kraniosakralterapeutiske greb og teknikker er vejen frem til symmetri og bedre selvværd.

At få en gennemgang af din kontorarbejdsplads, lære at indstille din stol og dit hævesænkebord og udnytte de ressourcer du allerede har gennem de ”hjælpemidler” arbejdspladsen allerede tilbyder. Vil afværge nedslidning og bevægeapparatssmerter samt bidrage til et bedre arbejdsmiljø.

Kraniosakral terapi

Hvad er Kraniosakralterapi ?

Kraniosakralterapi nedstammer fra Osteopatien og behandler nervesystemets fysiologiske stress.

Et traume behøver ikke at være en voldsom ulykke, ordet bruges her om følgerne af al uhensigtsmæssig bevægelse eller situationer som medfører ubalance i krop eller sind. Smerter eller ubalancer efter fysiske eller psykiske traumer eller vedvarende stress kan begrænse kroppens vitalitet og selvlægende formåen. Det kan være årsagen til fysiske låsninger af de strukturer som omgiver nervesystemet. Låsningerne kan forhindre kranienervernes funktion, som primært er at styre det autonome selvregulerende nervesystem. Kraniosakralterapi løsner gennem nænsomme korrigerende tryk, på de berørte områder, de spændinger og blokeringer som nedsætter funktionen. Den lette berøring som anvendes under behandlingen skaber en høj grad af tryghed.

Hvad kan behandles med Kraniosakralterapi?

Kraniosakralterapi er meget effektiv ved behandling af stress, og ryg- og nakkeproblemer, skævheder og følelsen af ikke at hænge sammen.

Alle slags traumer, fysiske, psykiske og følelsesmæssige, kan være årsagen til ubalance i nervesystemet hvilket forårsager mange forskellige symptomer som giver sig til udtryk i blandt andet:

Rygsmerter, nakke og lændesmerter, ledsmerter, hovedpine og migræne, spændinger i kæbe og tænder, astma, allergier, søvnproblemer, forstoppelse, maveproblemer, blæreproblemer, synkeproblemer, koncentrationsbesvær, depression, angst mm.

Kraniosakralterapi har vist sig også at være gavnligt på en række andre tilstande som ADHD, autisme og efter et stroke. Ligeledes også lindrende på hovedtraumer som hjernerystelse og andre fysiske traumer mod nakke, ryg eller bækken og haleben.

Kraniosakralterapi er medhjælpende til at få bedre balance i hormonsystemet, styrker immunforsvaret, stimulerer fordøjelsen og optagelsen af næringstoffer. På koncentration og indlæring ses også en forbedring.

Behandlingen forbedrer kropsholdningen, kropsbevidstheden og øger energiniveauet. Spinalvæskens cirkulation og en øget blodgennemstrømning til organer og legemsdele, forbedrer næringsoptaget samt udrensningen af hele kroppen.

Infrarød sauna

Hvad er en infrarød sauna ?

infrarøde sauna er en af vor tids mest effektive afgiftningsmetoder. En infrarød saunas stråler, går ca. 7 cm ind i kroppen og afspænder led, muskler og væv. Tæppet kan justeres i graderne lige fra en dejlig behagelig temperatur til meget varmt hvis du virkelig vil udrense. Efter behandlingen vil du føle et fantastisk velvære og fornyet energi.

Behandling med infrarød varme reducerer risikoen for livsstilssygdomme.

Vi bliver typisk udsat for væsentlig flere kemikalier og giftstoffer, end vi på naturlig vis kan udskille. De ophobes i kroppen, hvilket kan være hormonelt forstyrrende, skade vores immunforsvar, forplantningsevne og kan på sigt give sygdomme.

Behandling med infrarøde stråler har vist sig at øge udskillelsen af affaldsstoffer i kroppen markant. Saunaen er nemlig med til at åbne porrerne i huden, så flere toksiner kan svedes ud.

Infrarød Sauna har bl.a. gavnlig effekt på følgende:

 • Øger udskillelsen af affaldsstoffer/giftstoffer fra kroppen
 • Styrker immunforsvaret
 • Reducerer muskelsmerter, spændinger, betændelsestilstande, ledsmerter og uren hud
 • Øger blodcirkulationen og stofskiftet (dermed stiger kroppens forbrænding)
 • Mindsker stress og giver energi
 • Sænker blodtrykket
 • Øger produktionen af hvide blodceller
 • Forbedrer organfunktioner
 • Restituerer kroppen efter skader eller hård sport
 • Øger sportsudøveres præstation med over 5 %
 • Stimulerer nedbrydningen af sygdomsfremkaldende bakterier, vira, svamp og parasitter
 • Fremmer genopbygning af beskadiget væv

 

Hvem eller hvornår må behandlingen ikke benyttes?

(Kontraindikationer)

-Kobberspiral eller graviditet

-Febertilstand samt infektion og betændelse

-Hjerte/kar-sygdomme

-Aktiv leddegigt (Inflammationsperiode)

-Manglende eller nedsat varmefølsomhed i huden.

-Blødninger.

Healing

Healing er det engelske ord for at hele, og er den ældste kendte form for helende praksis mellem mennesker, eller mennesker og dyr.

Alle kan tåle at blive healet. Nogen har mere behov for det end andre og igen er der forskel på hvor stor effekt det har på det enkelte individ, og hvor meget den enkelte er klar til at modtage.

En healing kan både have umiddelbare forandringer med til krop og sind, men også på længere sigt sætte gang i positive forandringer. Det er altid til det højeste gode og altid med god energi der heales, alt andet er umuligt.

En beskrivelse af Reiki-healing er : “Healeren kanaliserer universel livsenergi over i klienten ved at lægge sine hænder på klientens krop, i bestemte fastlagte positioner. Det skal bidrage til at aktivere klientens selvhelbredende kræfter.”

Efter en healing føler man sig lettet, rolig og mere i balance både fysisk og psykisk. Tankemylder og negative selvtanker føles mindre og kan med tiden og flere healinger aftage helt.

Specifikke smerter kan lindres, og med øje på kropslige smerter kombinerer jeg ofte healing med de øvrige behandlingsteknikker som kraniosakralterapi og organmassage. Det er en meget effektfuld kombination som skræddersyes til dig, og kun i samarbejde med dig.

Organmassage

Din navle er verdens centrum

Derfor er organmassage som tager udgangspunkt i netop din maves midte, en meget dybdegående behandling. Dybdegående både ift. at organerne ligger dybt, men også fordi der er knyttet mange følelser til hele navle/maveregionen og organerne i bughulen.

Vores mave er historisk set et meget privat og sårbart sted, men også den vi gerne skal følge når vi er empatiske og indlevende. Mavefornemmelse eller intuition beskriver meget godt, at vi skal mærke efter i maven om det er rigtigt, og ikke kun bruge fornuften som sidder bag pandelappen.

I maven og organerne, som indbefatter både lunger, mellemgulv, nyrer og blæresystem, lever, tarmsystem, forplantningsorganer og vævet udenom, lagres mange følelser og produceres både vitaminer og hormoner. Derfor skal vi også passe på vores mave, og give den gode betingelser for at holde resten af kroppen sund og rask. Organmassage er en holistisk behandling, som kraniosakralterapi. Hvor jeg arbejder med bl.a. kroppens nervesystem, blod- og lymfesystem, muskler, åndedræt, immunforsvar og energibaner.

Én behandling kan sjældent stå alene, og til det optimale resultat anbefales minimum 3-5 behandlinger, hvor der herimellem vil være hjemmeøvelser for at styrke dit forløb. Det kan være åndedrætsøvelser, ændringer i kost- og motionsvaner og/eller selvmassage af punkter vi fælles finder frem til.

Organmassage giver en forløsning af gamle traumer som kroppen og maven har gemt på. Det kan være fysiske eller psykiske oplevelser som ikke er blevet bearbejdet, og derfor sætter sig i organerne som spændinger. Traumer kan også være arvæv efter operationer, hel eller delvise fjernelse af æggestokke, livmoder, blindtarm, galdeblære mv. Alle organer har en betydning for kroppen, og når vi skal fortsætte livet uden et eller dele af et organ, vil der opstå ubalancer og spændinger i kroppen.

Rygsmerter, lændesmerter og hovedpine, samt ubehag og smerter efter et indgreb  – er ikke sjældne symptomer for organer i ubalance.

Iris analyse

Dine øjne er som et spejl af dit nervesystem, dine organer og dit bevægeapparat.

Præcis som du har zoner på hænder, fødder og ører som tilsvarer din krop, kan man også læse disse ting ud fra din Iris.

Det er ikke et værktøj til alene at diagnostisere ud fra, men det er en rigtig god guide, og giver både dig og mig en bedre forståelse af hvorfor din krop reagerer som den gør, og hvad vi sammen kan hjælpe og støtte med, for at du får det godt igen.

Ved det første besøg, tager jeg billede af dine Iris, begge øjne. Jeg laver derefter en analyse, som du ved næste besøg får præsenteret. Her gennemgår vi sammen din livshistorie og laver en behandlingsplan skræddersyet til dig.

Naturmedicinsk vejledning

Jeg tilbyder naturmedicinsk vejledning, her udarbejdes en anamnese med udgangspunkt i din livshistorie og sygehistorie, hvor vi i fællesskab finder årsagen til de skavanker og symptomer du måske har gået med længe. Behandlingsplanen vil kunne indeholde ændringer i din livsstil støttet af homøopatiske præparater, men altid skræddersyet til dig.

Kontakt mig endelig for en uddybende samtale.

Om mig

Jeg er født i Esbjerg i 1972, er gift med Claus og har tre store børn.

I min fritid elsker jeg at være fysisk aktiv, især i naturen. Det giver mig energi uanset om det er med løbesko, en tur på golfbanen eller en gåtur med alle sanser åbne.

Ergoterapeut og Kraniosakral terapeut