Ragni Narum

Fysioterapi        Body-SDS       Krops-Coach

Jeg er uddannet Fysioterapeut i Esbjerg i 2011 og Body-SDS terapeut i København i 2015 og LBH- coach i 2018. Derudover har jeg taget mange kurser inden for fysioterapi og kropsterapi, samt nørdet i hvordan vores fysiologiske systemer samarbejder sammen i et tæt og kompleks sammenspil, med vores fysiske krop og psykiske (sind og følelser), som har påvirkning på hvordan vi bevæger os i vores hverdag. 

Som fysioterapeut, kropsbehandler og coach har jeg erfaring med de helt små spædbørn og børn, til top idrætsudøvere, patienter med kroniske smerter og ældre med forskellige skavanker i kroppen. Jeg har et stort engagement og interesse i at forstå, hjælpe og forebygge kroppens årsag til symptomerne.

De tre plan

Jeg arbejder altid ud fra 3 plan:

 

  1.  FYSISK ( symptomer i muskler og led, akutte og længerevarig smerter i kroppen)
  2.  FYSIOLOGISK (søvn, kost, træning, kosttilskud, veske, etc)
  3. VANER (tanker – følelser – adfærd – vaner)

 

De tre plan hænger sammen, lige som et finjusteret symfoniorkester, bare i vores krop.

Body SDS

Har du mange smerter eller opplever meget uro i kroppen? Går du med mange bekymrende tanker som tager over din energi og overskud?  Det kan være at du IKKE HAR TID TIL AT VÆRE STRESSET, og bare behov for at lande lidt, og gå hjem med en viden i hvordan du kan samarbejde med kroppen i stedet for i mod?

  • Din krop skildrer nemlig dit velvære – fysikken og psyken er ikke to adskilte elementer, men en helhed. 
  • Body SDS er en anerkendt behandlingsmetode, til forebyggelse, behandling og vedligeholdelse af en sund krop. 
  • Den bagvedliggende filosofi er enkel; «Alle livets mange indtryk og udtryk er forankret i kroppen».

Body-SDS er en kropsterapi form med pulserende tryk som skaber flow i flere af kroppens systemer og får kroppen til at slappe af. Ved at arbejde med kroppens indre og ydre fysiske og psykiske blokeringer, vil du efter endt behandling mærke dig let, men også muligvis lidt træt. Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet. Det betyder bare at du har givet din krop det den har behov for, og det skal du være stolt af. 

I dagens samfund hvor resultater er vigtige, kan vi gå på kompromis med våres kroppe. Hovedet kører ofte 110 km i timen, men det kan ikke kroppen holde til i længden, og det skaber ubalancer og ”klassiske stress” symptomer i kroppen. Jeg har i flere år arbejdet med dette temaet og ELSKER jeg at formidle HVORDAN krop og sind samarbejder sammen.  Sådan at DU kan blive motiveret og begejstres over hvordan du kan samarbejde med kroppen i stedet for i mod. Det vil give dig en lettere hverdag, og en bedre  forståelse fo hvordan du kan skabe en bedre flow og forståelse for din krop. 

FYSIOTERAPI

  • Har du smerter i muskler og led? 
  • Fået en akut skade?
  • Eller har du haft en længere varige smerter i kroppen og vil vide hvad det skyldes og HVORDAN du kan komme af med den? 

Gennem grundige undersøgelser på de tre plan, vil du uanset om det er smerter i eks, SKULDER eller KNÆ, få forståelsen af HVORFOR du har dit symptom.  

Jeg tager udgangspunkt i vores 12 muskelkæder som samarbejder gennem hele kroppen. I behandlingen har jeg altid fokus på at finde hovedårsagen til dit symptom, og derudfra vejlede dig i at samarbejde med kroppen. For at du hurtigere kan blive smertefri og komme tilbage til dit ønskede aktivitetsniveau, uden at blive overvældet. 

Det er normalt at få træningsøvelser hos fysioterapeut, men jeg elsker at lave dette ENKELT og LET. Følelsen af at det skal være en PLIGT, gavner ingen, derfor vil du hos mig, få den mængde øvelser som passer til din hverdag. Derudover vil du altid få en grundig forklaring på HVORFOR du skal lave de bestemte øvelser, så du oplever motivation og lyst til at skabe trænings-vaner i din hverdag.

Mit motto er:  ” Have fun and do your best”      “ Lidt er bedre end ingenting” 

LBH-coach

LBH – står for Leadership By HEART

Jeg hjælper dig med at lytte til hjertet & kroppen.

Kroppen husker mere end vi tror – og vil så gerne kommunikere til dig.
Det handler om at lytte indad, og være åben for hvad kroppen har at fortælle.

I min krops-coaching støttes du i at lade kroppen tage over, og lade hjernen slappe af – det er nemlig lige her at alle de værdifulde indsigter dukker op.
Mange oplever at få lethed i kroppen, fordi gamle mønstre som har siddet fast i kroppen bliver forløst. Gamle historier har blevet kikket på, nye indsigter, og viden om hvad man har behov for lige nu, men også i fortid og i fremtid.  

Hvor du står lige nu, og hvordan du har det i samarbejde mellem din krop og dit sind. 

Om mig

Jeg er født i Gjøvik Norge i 1985 og lever sammen med Anders. Vi bor i Esbjerg og to børn sammen.

Da jeg personlig er nysgerrig af natur, har jeg taget flere uddannelser  og kurser for at få en bredere forståelse for menneske kroppen.

I min fritid elsker jeg at være fysisk aktiv, og være sammen med min familie.

fysioterapeut, body SDS